Under energimessen ONS i Stavanger denne uken fikk NorSea Group og Parkwind-alliansen Ventyr oppmerksomhet fra flere regjeringsdelegasjoner.

På mandag var Belgias statsminister Alexander De Croo og Belgias ambassadør til Norge, Frank Arnauts med på signeringen av en samarbeids- og utvekslingsavtale mellom universitetene i Stavanger, Bergen, Gent og Vrije Universiteit i Brussel. Universitetene skal delta i FoU-programmer knyttet til havvindutvikling i Norge og Belgia. Parkwind har lenge samarbeidet med akademia ved å gi dem tilgang til vindparkene i Belgia, noe som har gitt mulighet til å studere data knyttet til vindmålinger, materialstudier og vindparkdrift. Denne nye avtalen er i tråd med avtalen som ble signert mellom de to landene 23. februar 2022 om utvikling av fornybar energi.

Fire delegasjoner var også til stede tirsdag og onsdag. Varaordføreren i Stavanger, samt ordførere og ledende politikere fra andre kommuner fikk en oversikt over NorSeas nye energiprosjekter – inkludert Ventyr, og to nasjonale delegasjoner med ti stortingsrepresentanter var invitert av ledelsen i NorSea og Wilhelmsen, og viste stor interesse for prosjektene.

Ventyr at ONS 2022

ONS i Stavanger er en av verdens ledende energimøteplasser, med over 60 000 besøkende, 1 000 foredragsholdere, og en utstilling med rundt 1 000 bedrifter, og dette var første gang alliansen presenterte seg for et så stort publikum.

Relaterte nyheter